Supa de macris

de xana in Supe, 14 Aug 2013 | 6335 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 gr de macris
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita pasta de ardei
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de macris:

Cartofii, morcovii, ceapa si rosia se taie in cuburi mari. In oala in care facem supa se pune  ulei de masline si ceapa si se lasa la calit cat sa se inmoaie, fara a prinde culoare. Adaugam apoi usturoiul, rosia si pasta de ardei si mai lasam 2 minute la calit. Punem si cartofii si morcovii, sare si 1 litru de apa si lasam la fiert.

Separat macrisul se fierbe in apa cu putina sare cca 10 minute(s-au cat credeti, pana e fiert). Apa nu o aruncam.

Cand legumele sunt fierte, le pasam cu mixerul pana devin o crema si adaugam macrisul si putin din apa in care a fiert(daca o vreti mai lichida, puneti mai mult). Se adauga si piperul si se amesteca.

Stropim deasupra cu putin ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de macris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de cartofi cu costite afumate